Kosttillskottet Lyprinol ™ innehåller patenterade marina fettsyror som utvinns ur den Grönläppade musslan från Nya Zeeland. Den grönläppade musslan vars innehåll utgör råmaterialet till Lyprinol, odlas av MacLab utanför Nya Zeelands kust i kalla strömmar från Sydpolen. Endast här växer dessa musslor. Musslorna tillför sig själva näring genom mikroplankton och alger från havsvattnet. Köttet från en medelstor mussla väger ca 14 g. Innehållet i 200 mg Lyprinol™ (4 kapslar) motsvarar ca 5 råa grönläppade musslor. Den grönläppade musslan är en av Nya Zeelands största exportvaror och alla odlingar kontrolleras av Nya Zeelands jord- och skogsbruksministerium (MAF). Vid tillverkningen av Lyprinol® PCSO-524™ är det viktigt att musselköttet först stabiliseras och sedan frystorkas (det betyder att musselköttet inte upphettas under torkningsprocessen). Genom att använda superkritisk vätskeextraktion (med koldioxid) garanteras att resultatet blir ett rent och högkvalitativt extrakt rikt på naturliga fettsyror. Den skonsamma processen som används för att stabilisera lipidextraktet är patenterad. Kombinationen av omega-3 fettsyror i Lyprinol® PCSO-524™ finns inte i någon annan produkt på marknaden. Lyprinol® PCSO-524™ består av sex lipid grupper som inkluderar bland andra omega-3 fettsyrorna eikosapentaensyra (EPA), dokosahexaensyra (DHA), eikosatetraensyra (ETA), alfalinolensyra (ALA) och furanfettsyror (F-fettsyror).
Läs mer om New Nordic Lyprinol
Hitta Omega 3 & Fettsyror även hos: